coffee-cup

Alimente care dau dureri de cap

Milioane de oameni sufera de migrene, si majoritatea sun femei. Desi medicii nu au identificat cauzele clare pentru toate aceste suferinte, ei suspecteaza mai bine de un sfert din cazuri isi au originea in alimentatie.

Pentru un mai bun control al starii de sanatate si pentru a determina cauza migrenelor tale, specialistii recomanda sa tii un jurnal alimentar pentru cel putin o perioada, cu o atentie sporita la urmatoarele alimente:

Alcool

Vinul rosu, sherry, vermutul si berea sunt cei mai frecventi factori alcooli vinovati de migrene.
Dar, alcoolul din orice bautura provoaca cresterea fluxului de sange la creier si poate duce la deshidratare si ambele situatii au ca urmare durerile de cap. In mod particular, sulfitii utilizati drept conservanti in vinul rosu au fost conectati in mai multe cazuri de dureri de cap.

Bauturi cu cafeina

Cafea, ceai, cola si toate acele bauturi care iti dau un plus de energie, pentru ca sunt incarcate cu cofeina, pot avea ca efect secundar si migrenele.
Daca simti nevoia sa-ti incepi diminetile cu o ceasca de cafea, serveste-o dupa micul dejun si limiteaza-te doar la o singura ceasca.
O cantitate limitata de cofeina poate ajuta de fapt sa scapi de o durere de cap, motiv pentru care acest ingredient cheie se gaseste in unele medicamente care trateaza migrenele, dar prea multa cofeina poate fi un declansator al durerii de cap atunci cand efectul sau energizant dispare.

Aditivii alimentari

Acestea includ MSG – Monosodium Glutamate (se gaseste in supe, in conserve de carne, alimente semi-procesate, etc) sulfiti (utilizati pentru a pastra fructele uscate si a conserva vinul), nitriti (un conservant pentru carne), si aspartam (care se gaseste in bauturile dietetice si guma fara zahar)

Carne “veche”

Cele mai mari probleme apar de la carnea afumata sau uscata, fermentata, sarata sau murata; precum pepperoni, leberwurst, hering murat, carnati de vara, si hot dog.

Ciocolata

Chiar daca cercetarile recente indica faptul ca un consum controlat de cacao poate proteja celulele nervoase care cauzeaza migrene, tot mai multi dintre cei care se confrunta cu dureri de cap identifica ciocolata ca un factor declansator.

Branza veche

vinovata de aceasat situatie pare a fi o substanta numita tiramina care se formeaza pe masura ce proteinele din branza se descompun de-a lungul timpului. Cu cat este mai veche o branza, cu atat mai multa tiramina contine. Aici intra delicatese precum: branza albastra, cas elvetian, cheddar, Gouda, si parmezan.

Banane

Oamenii de stiinta suspecteaza aceste fructe bogate in potasiu ar putea declansa migrene pentru persoanele care sunt sensibile la tiramina, aceea┼či substanta gasita in branza veche.

Salut! Iti place acest post? Da-l mai departe!

Leave a Comment