milan-fashion

Ce sa faci cand esti ignorat

Ai trecut si tu prin vreuna dintre situatiile de mai jos:

  • Seful – sau partenerul sau prietenul – iti raspunde dupa foarte mult timp la mesaje sau la e-mail-uri (daca iti mai raspunde)
  • Esti luat peste picior da catre cineva pe care ai muncit foarte mult sa-l multumesti
  • Mergi pe strada si oamenii privesc “prin tine”
  • Te dai peste cap sa ajungi la o intalnire cu cineva care pana la urma nu mai apare deloc
  • Mergi la un interviu si nici macar nu primesti un telefon sau e-mail de respingere

Opusul iubirii nu este ura, este indiferenta; pentru ca ignoranta doare mai mult decat respingerea, facandu-te sa te simti de parca nu contezi absolut deloc.

Atunci cand esti tratat foarte des cu indiferenta, ai tendinta de a te considera nevrednic – iar in cazul in care acest sentiment te nemultumeste, este un semn ca iti doresti sa schimbi asta la tine.
Inainte de a incepe orice schimbare, trebuie sa clarifici urmatoarele: Esti tu cel care cere prea mult? Ar trebui sa lucrezi pentru a imbunatati ceva la tine, cum ar fi atitudinea atunci cand ai anumite solicitari de la altii? Si asta e posibil, dar la fel de adevarat este si faptul ca ignoranta poate fi o consecinta a unui stil de viata mult prea incarcat, chiar sufocant. Asa ca, daca e-mail-ul tau este ignorat, nu este vina ta.

Iata asadar cateva solutii pentru situatiile neplacute de mai sus:

Seful – sau partenerul sau prietenul – iti raspunde dupa foarte mult timp la mesaje sau la e-mail-uri (daca iti mai raspunde)
Mentionarea tacticoasa a acestei inadvertente poate fi cea mai simpla solutie, fara a te transforma intr-o prioritate pentru celalalt. Arata-te tuturor ca le intelegi si respecti responsabilitatile multiple si presiunea ce le insoteste, dar si pentru tine este important ca macar sa primesti o notificare pentru intarzierea raspunsului intr-o chestiune urgenta.

Esti luat peste picior da catre cineva pe care ai muncit foarte mult sa-l multumesti
Din nou, tactul si sinceritatea pot fi cheia. Atunci cand oferi prietenie, sprijin, ajutor, incredere, recunostinta, etc., te astepti ca si celalalt sa-ti raspunda la fel. Nu este nimic gresit sa-i atragi atentia daca lucrurile nu se intampla asa. Conteaza doar cuvintele pe care le alegi.

Mergi pe strada si oamenii privesc “prin tine”
Nimeni nu te remarca daca nu te faci remarcat. Incepe prin a stabili contactul vizual si a zambi celor care se apropie de tine. Experimenteaza cu haine, accesorii, coafura sau machiaj care pot atrage atentia mai mult. Atunci cand esti intr-un mediu restrans (in lift, la rand la banca sau in statia de autobuz) nu ezita sa “arunci” remarci placute precum “Imi plac pantofii tai!” sau “Ce vreme frumoasa!”

Te dai peste cap sa ajungi la o intalnire cu cineva care pana la urma nu mai apare deloc
Nu te precipita cu concluziile. Poate s-a intamplat intr-adevar ceva ce i-a schimbat celuilalt planurile, in ultimul moment. Inainte de a acuza pe cineva ca te-a lasat sa astepti in van, cauta sa afli care a fost motivul care a dus la aceasta situatie. Nu incerca sa–ti ascunzi dezamagirea dar arata-te intelegator si pune mai mult accent pe importanta comunicarii, in viitor. Un telefon sau un mesaj scurt poate fi suficient pentru a evita neplacerile.

Mergi la un interviu si nici macar nu primesti un telefon sau e-mail de respingere
Desi majoritatea promit, putini sunt cei care iti ofera un raspuns negativ in urma unui interviu de angajare. In aceste situatii, nu trebuie sa te consideri vinovat. In loc sa astepti resemnat raspunsul lor, ai putea lua tu initiativa de le trimite un mesaj sau a le da un telefon de clarificare.

Cel mai important lucru de retinut este ca, in niciun context, nu avem puterea de a influenta comportamentul altora, dar avem posibilitatea de a aplica anumite masuri asupra propriei persoane. Asadar, in loc sa astepti recunoasterea din partea celor din jur, invata sa te auto-evaluezi pozitiv si sa ai incredere in tine insuti.

Salut! Iti place acest post? Da-l mai departe!

Leave a Comment