Cum devii mai carismatic

Inainte de a invata cum sa fii carismatic, este foarte important sa intelegi ce inseamna acest termen.

In DEX, carisma este definita ca “dar particular conferit oamenilor prin gratie divina; har”.

Insa aceasta definitie este destul de vaga, pentru ca nu explica exact care sunt atributele unei persoane carismatice sau cum ar trebui sa arate o persoana carismatica .

Sa incercam asadar o abordare mai personala a acestui termen, pentru ca multi dintre noi ne putem da seama despre o persoana daca este sau carismatica dar nu reusim sa explicam in cuvinte ce inseamna acest lucru. Se  spune adesea despre o vedeta ca are carisma si ne face sa o indragim. Oamenii carismatici cunosc foarte bine legile atractiei si sunt in stare sa se faca placuti de catre cei din jurul lor.

Unii se nasc cu aceasta calitate, altii invata pe parcurs cum sa fie carismatici.

Prima calitate de care ai nevoie pentru a fi carismatic este capacitatea de a-i inspira pe cei din jurul tau iar a doua este capacitatea de a-i atrage.

Dar cum faci daca nu te nasti cu aceste doua calitati? Cum le inveti si cum le dezvolti?

Iata cativa pasi simpli prin care poti face acest lucru:

Incredere
Una dintre cele mai importante calitati ale unei persoane este increderea in sine.

Increderea in tine insuti este baza personalitatii pentru ca pe ea se contureaza modul in care tu gandesti si actionezi. Fii increzator cand iesi in lume, fii increzator in discutiile cu ceilalti, fii increzator in principiile si convingerile tale.

Aspect impecabil
Cand spun aspect, vreau sa spun infatisarea completa a unei persoane: modul in care el/ea se imbraca, traieste si locuieste.  Nimeni nu va fi atras de cineva care este neglijent si neingrijit. Un aspect neglijent reprezinta o personalitate neingrijita. Daca vrei sa fii carismatic trebuie sa inveti mai intai sa ai grija de aspectul tau. Nu este nevoie sa porti haine scumpe sau cele mai rare pietre pentru a fi bine vazut. Aminteste-ti ca, uneori, prima impresie este si ultima.

Convingere
Convingerea este definita ca mai mult de o credinta de nezdruncinat, pentru care nu mai ai nevoie de dovezi. Convingerea si credinta puternica in principiile tale si in fiecare cuvant pe care il rostesti sunt foarte importante, pentru ca oamenii asta asteapta de la cineva care i-ar putea inspira.

Bun orator
Puterea de exprimare este, probabil, cea mai importanta calitate de care ai nevoie pentru a deveni un orator carismatic. Gandeste inainte de a vorbi, dar atunci cand vorbesti, asigura-te ca alegi cuvintele potrivite pentru a nu lasa loc de interpretare. Exprima-te clar si concis si profita de ocazie pentru a invata cate ceva nou, din fiecare discutie.

Convingeri puternice
Aceasta calitate te ajuta in procesul de invatare pentru a deveni mai carismatic. Este foarte important sa ai convingeri puternice pentru a-ti dezvolta un caracter carismatic.

Mai mult decat sa stii lucrurile in care crezi, este important sa stii de ce crezi in ele si de ce aceasta credinta este justa.

Cunostintele te ajuta sa-ti intaresti convingerile. Sa inveti despre lucruri noi, evenimente si situatii este important pentru a-ti creste potentialul de lider. Oamenii te vor respecta mai mult, deoarece ei vor sti ca ai invatat din experienta si ti-ai insusit convingerile pe baza experientei personale.

Acum, ca ai aflat cum sa faci ca sa fii carismatic, trebuie sa inveti modul in care ar trebui sa folosesti aceasta calitate. Unii dintre cei mai mari lideri ai lumii s-au folosit de carisma pentru a conduce asa cum au vrut.

O personalitate carismatica nu este un model pozitiv sau negativ, este doar o personalitate rara si unica, ce ar trebui sa posede toate trasaturile pozitive de caracter. Daca iti dezvolti aceasta calitate rara de a fi carismatic, poti atrage devotament din partea oamenilor din jur si ii poti inspira.

Salut! Iti place acest post? Da-l mai departe!

1 Comment

  1. cam mica lista, ar mai trebui completata.

Leave a Comment