coleg_insuportabil

Cum sa lucrezi cu oamenii pe care nu-i suporti

Realitatea (dura) a vietii este ca uneori trebuie sa lucram in echipa cu oameni care nu ne plac. Mai rau decat atat, se intampla sa fim nevoiti sa lucram cu persoane pe care le uram de-a dreptul si pe care ne dorim cu ardoare sa le putem face sa dispara in neant. Pentru ca abilitatea de a face oamenii sa dispara nu este una dintre cele pe care le poti dezvolta, iata cateva idei pentru a face fata problemei:

Fii brutal de sincer cu colegul tau

Confruntarea directa cu oamenii care iti strica ziua si expunerea sincera a problemelor pe care ti le cauzeaza, i-ar putea face sa inceteze. Uneori, oamenii nu-si dau seama cum comportamentul si atitudinea lor ii afecteaza pe cei din jur. Faptul ca le atragi atentia asupra comportamentului lor deplasat ii poate determina sa se schimbe.

Fii mai bun decat el

Exista vreo modalitate sa ignori sau sa eviti aceasta persoana care te enerveaza? Asa cum te-a inavatat mama ta atunci cand erai mic, daca te prefaci ca ceea ce face/spune o persoana nu te afecteaza, intr-un final o va determina sa se opreasca; mai ales daca ceea ce face este cu intentia de a te enerva.

Redefineste-ti persepectiva

O varianta foarte eficienta este sa incerci sa te concentrezi pe calitatile pe care persoana respectiva le are. Acest act de a-l aprecia pe celalalt te poate determina sa observi cand este dragut cu tine si te ajuta, si, in acelasi timp, te poate ajuta sa ignori cand devine insuportabil. Incearca sa-ti faci o lista cu lucrurile bune pe care le poate face si urmareste acele lucruri indeplinite pe parcursul zilei.

Fii sociabil

Incearca sa te apropii mai mult de persoana respectiva si sa creezi o relatie de prietenie intre voi. Uneori, daca ajungi sa cunosti mai bine pe cineva il poti face sa schimbe pentru tine.

Fii ne-sociabil

Uneori, singura modalitate prin care poti face pe cineva sa inceteze este sa-i raspunzi cu aceeasi moneda, ca sa simta pe propria piele efectele comportamentului sau. Cel mai probabil, stii ca n ue frumos sa te cobori la nivelul cuiva, dar in unele cazuri, este singura cale. Daca alegi aceasta varianta trebuie sa fii totusi foarte prudent, caci, daca va fi nevoie sa apelezi la o autoritate mai mare nu vei vrea sa aiba argumente pe care le poate folosi impotriva ta.

Raporteaza-l… in ultima instanta

Nu vrei sa fii etichetat ca turnator, la locul de munca, dar sunt situatii imposibil de tolerat. Daca nu reusesti prin nicio alta modalitate, sa-l faci pe celalalt sa inteleaga cat de mult greseste in comportamentul sau, spune-i sefului. Daca e nevoie, asigura-te ca-i explici cat de rau atitudinea lui afecteaza imaginea si integritatea companiei – pentru ca este singura abordare la care conducerea va fi cu adevarat receptiva.

Nu este rezonabil sa te astepti sa ai parte doar de colegi pe care sa-i placi, dar macar, daca tot trebuie sa lucrezi cu persoane pe care nu le placi, ai posibilitatea sa-ti faci zilele mai usoare.

Salut! Iti place acest post? Da-l mai departe!

Leave a Comment