Nu esti realizarile tale

Realizarile pot fi adesea destul de usor de masurat; de aceea este atat de tentant sa le consideri definitorii pentru omul care esti. Salariile, titlurile de pozitie profesionala, diplome de studii, mariri de salariu – toate vin cu un numar inclus, sau un cuvant sau o fraza, care ar trebui sa iti spuna cum sa te simti.

Intr-o lume in care suntem in mod constant bombardati cu informatii despre realizarile si viata uimitoare a altora, si in care suntem facuti sa credem ca daca nu producem ceva pierdem timpul, este greu sa iti dai seama cine esti, in afara de realizarile pe care le ai. Este mult mai usor sa te vezi ca fiind cineva care castiga 35000 de lei pe an, sau cineva care este directorul unei corporatii, sau cineva care are o diploma de licenta de la o institutie renumita.

Aceste lucruri sunt parte din cine esti. Ele sunt importante pentru identitatea ta. Sunt lucruri de care ar trebui sa fii mandru pentru ca sunt lucruri care au contribuit in mod semnificativ la dezvoltarea ta.

Dar aceste lucruri nu sunt TU.
Tu nu esti un manager intr-o corporatie, sau un absolvent al unei scoli de business, sau un artist de succes, sau un student emitent – TU esti o persoana.

Esti o persoana care a reusit multe lucruri dar a si gresit multe. Esti o persoana care s-a indragostit, sau care inca asteapta sa gaseasca marea dragoste, sau care nu e interesata de iubire deloc. Esti o persoana care si-a facut multi prieteni minunati, dar care a pierdut prieteni buni pe drum. Te-ai simtit fericit intr-o zi si complet lipsit de valoare in alta; te-ai simtit nesigur pe tine intr-o zi, si complet increzator intr-o alta. Ti-ai respectat partenerul, prietenul, familia, rudele, seful, vecinul, dar ai facut, de asemenea, si unele greseli. Ai iubit si ai fost iubit, dar la un moment dat nimic din toate astea nu s-au mai intamplat.

Esti complicat. Te schimbi in fiecare zi. Faci greseli in fiecare zi si in acelasi timp te dezvolti. Esti constant intr-o stare de dezvoltare, pana in ultima zi a vietii.

Frumusetea este sa-ti dai seama ca esti o fiinta intr-o continua schimbare. Nu esti realizarile tale, deoarece acestea sunt doar o simpla parte din tine, o parte care oricum este mereu in schimbare, la fel ca restul din tine.

Fii mandru de realizarile tale si propune-ti mereu sa mergi inainte. Nu lasa pe nimeni sa te faca sa te simti ca nu esti suficient de bun sau ca nu esti in stare sa faci ceva.

De-a lungul timpului, nu uita ca obiectivele tale se vor schimba. La fel se vor schimba si dorintele, nevoile, prioritatile si opiniile tale. Ceva ce acum ti se pare extrem de important, ti se va parea trivial peste zece ani, sau cinci, sau doi.
Continua sa te dezvolti, du-ti mai departe realizarile dar nu le lasa niciodata sa te defineasca pe tine ca intreg.

Salut! Iti place acest post? Da-l mai departe!

Leave a Comment